Diabeloop integreert de Accu-Chek Insight insulinepomp van Roche in zijn Automated Insulin Delivery System

Datum

Delen

Facebook Twitter Linkedin
Downloaden

Het Franse bedrijf Diabeloop heeft vandaag aangekondigd dat het de Accu-Chek Insight insulinepomp van de marktleider in diabeteszorg Roche, geïntegreerd heeft in zijn DBLG1-systeem. De automatische en persoonlijke oplossing voor het beheren van diabetes type 1 is begin 2021 beschikbaar in een aantal Europese landen. 

Een veilige en persoonlijke oplossing voor het automatische beheer van diabetes

_________________________________________________________________________________________    

Het DBLG1-systeem, het AID (Automated Insulin Delivery) systeem van Diabeloop, personaliseert de behandeling met automatische insulinebeslissingen. Het koppelt een CGM (Continuous Glucose Monitoring), een insulinepomp en het zelflerende algoritme van Diabeloop dat gehost wordt in een speciale handset die werkt als een hybride gesloten systeem. Het algoritme analyseert gegevens in realtime en houdt rekening met de fysiologie, geschiedenis en gegevensinvoer (maaltijden of lichaamsbeweging) om te bepalen of de huidige instellingen aangehouden moeten worden, of dat de basis insuline-afgifte aangepast of zelfs gestopt moet worden om een voorspelde hypo/hyper te voorkomen, of dat een bolus af moet worden gegeven om een hyper te corrigeren.

Met de integratie van de Accu-Chek Insight insulinepomp bieden Diabeloop en Roche mensen met diabetes de mogelijkheid te kiezen voor automatisch en persoonlijk beheer met behulp van een strak vormgegeven en vooraf gevuld insulinepatroon.

“De missie op lange termijn van Diabeloop is om de constante, zware last van mensen met diabetes te verlichten en hen meer gepersonaliseerde oplossingen te bieden. Door ons zelflerende algoritme te combineren met de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de Accu-Chek Insight insulinepomp, kunnen Diabeloop en Roche een veilige, gebruiksvriendelijke en individuele oplossing bieden voor de behandeling, zodat mensen met diabetes hun leven kunnen leiden zonder onderbrekingen”, vertelde Erik Huneker, oprichter en CEO van Diabeloop. 

“Een automatische insuline-afgifte is echt een grote stap voorwaarts naar verlichting voor mensen met diabetes. De Accu-Chek Insight insulinepomp is de eerste pomp met een vooraf gevuld patroon dat kan worden aangestuurd in hybride-gesloten loop-modus”, zei Marcel Gmuender, Directeur van Roche Diabetes Care. “Samen met Diabeloop streven we ernaar een unieke, holistische aanpak van automatische insuline-afgifte te bieden aan mensen met diabetes type 1, ter ondersteuning van hun zelfbeheer van het continu aanpassen van hun insulinedoses, zodat ze hun toestand in het dagelijkse leven gemakkelijker kunnen beheren.”

Europese lancering begint in 2021

______________________________________

Begin 2021 kunnen gebruikers van Accu-Chek Insight in Duitsland, Italië, Zwitserland en Nederland de insulinepomp in loop-modus gebruiken, in het DBLG1-systeem met de Accu-Chek Insight insulinepomp.

Marc Julien, co-CEO van Diabeloop, zei: “Voor Diabeloop is het een geweldige manier om de introductie van het DBLG1-systeem te versnellen aangezien we kunnen profiteren van het bestaande netwerk en de klantenservice gerichte organisatie van Roche. Dit belangrijke aanvullende samenwerkingsverband versterkt de internationale positie van Diabeloop op gebied van therapeutische kunstmatige intelligentie.”

Diabeloop, die eerder dit jaar zowel de CE-markering van de DBL-hu (AID voor zeer instabiele diabetes type 1) als de overeenkomst met wereldwijd marktleider in de gezondheidszorg Terumo aankondigde, blijft zich inzetten voor de uitbreiding van zijn interoperabele oplossing in Duitsland en Frankrijk, waar gewerkt wordt aan een vergoeding. 

______________________

Over Diabeloop

De missie van Diabeloop: de tientallen therapeutische beslissingen uit handen nemen van mensen met diabetes type 1 en hun zware mentale last verlichten. Diabeloop, oorspronkelijk ontstaan uit een medisch onderzoeksproject, werd in 2015 opgericht door Dr. Guillaume Charpentier, nu Chief Medical Officer, en Erik Huneker die het bedrijf sinds 2016 samen met Marc Julien leidt. Dit tweeledige managementteam werkt met ervaren partners, CEA-Leti (een onderzoekslaboratorium) en CERITD
(een Frans onderzoeksteam van diabetologen).
In 2018 verkreeg het DBLG1-systeem, het eerste medische hulpmiddel van Diabeloop voor automatisch beheer van diabetes, de CE-markering, in 2020 gevolgd door de DBL-hu, de oplossing voor zeer instabiele diabetes type 1. 

In november 2019 werd een tweede financieringsronde van 31 miljoen euro afgesloten, om de internationale commerciële implementatie van de DBLG1 iController te versnellen en een ambitieus R&D programma te ondersteunen. 

Inmiddels bundelt Diabeloop de persoonlijkheden, passies en vaardigheden van zo’n 100 getalenteerde personen die elke dag hard werken om de kwaliteit van het leven van elke persoon met diabetes type 1 te verbeteren. 

——————–

Perscontact: 

Stéphanie JEGU

stephanie.jegu@diabeloop.com