Start van de Diabeloop Talks – My passion rules my life. Not diabetes

Diabeloop start met het eerste deel van de Diabeloop Talks

Datum

Delen

Facebook Twitter Linkedin

Diabeloop start met de eerste aflevering van de Diabeloop Talks, een reeks content die geïnspireerd is op het format TED (Technologie, Entertainment en Design) Talks. 

De allereerste editie van deze korte, inspirerende minilezingen sluit aan op het programma van het merk, My passion rules my life. Not diabetes, de ware hoeksteen van zijn missie en bestaansreden. 

Van de vele onderwerpen die behandeld kunnen worden, ligt de nadruk deze keer vooral op passies! 

Voor deze gelegenheid ontving Diabeloop een aantal bijzondere gasten. Deze personen genieten met volle teugen van hun passie en praten erover!

Marine heeft van haar passie, veganistisch koken haar beroep gemaakt. Ze vertelt ons over haar ontdekkingen en de inspiratie die ze haalt uit de diverse keukens van de wereld. Ze legt ons uit hoe ze met haar diabetes omgaat wanneer zij haar gerechten bedenkt en vertelt ons over haar guilty pleasures op eetgebied! 

Jack droomde er al vanaf zijn 6e van om zeiler te worden. Na zijn diagnose diabetes type 1 heeft hij grote veranderingen teweeggebracht om van zijn passie te kunnen leven. Hij zorgde ervoor dat het reglement van bepaalde wedstrijden gewijzigd werd zodat hij eraan kon deelnemen. Nadat hij internationaal naam gemaakt heeft en meerdere titels heeft behaald, vertelt hij zijn zeer inspirerende ervaringsverhaal. 

Mathilde is dol op reizen. Met haar rugzak en diabetesspullen in haar bagage verkent ze de hele wereld. Dankzij de herinneringen, ervaringen en uitdagingen blikt ze terug op de reizen die indruk op haar hebben gemaakt en legt ze ons uit hoe ze het beheer van diabetes op haar bestemmingen en lokale omstandigheden afstemt.  

Alexandre is Datawetenschapper. Hij wijst op het belang van Datawetenschap en het immense potentieel van de toepassing ervan voor de gezondheidszorg. Zijn inzicht helpt om het belang van datawetenschap te begrijpen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die diabetesbeheer automatiseren en mensen in staat stellen zich te concentreren op wat voor hen belangrijk is, terwijl ze leven met een chronische ziekte. 

De eerste Diabeloop Talks wordt onthuld rond de EASD (European Association for the Study of Diabetes), het grootste Europese diabetescongres, met name bij de online diabetescommunity. Vervolgens wordt het op sociale media gepromoot.